Kanoën

Ontdek de pracht van het Kempische landschap door te kanoën en kom op plaatsen waar u per fiets of te voet nooit zult geraken. Door te kanovaren traverseert u de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant zoals 't Hageven, de Plateaux en de Malpie; zeer gevarieerde en waardevolle natuurgebieden in Brabant. Dagelijks (maandag t/m zondag) is het mogelijk om elk heel uur (van 9:00 t/m 15:00 uur) te vertrekken vanaf het eindpunt / meldpunt bij de Venbergse Watermolen, vanwaar wij u (per bus) met de kano stroomopwaarts brengen naar een van de twee voor onze kanoverhuur gebruikte instapplaatsen. Hier begint de afvaart over de ondiepe en rustig stromende rivier de Dommel.

U kunt kiezen uit twee tochten: de korte tocht vanaf Borkel en Schaft (lengte: ca. 8,5 km | duur: 2 uur) is perfect voor gezinnen met kleine kinderen die een leuk dagje uit wensen. Sportieve kanovaarders die langer willen genieten, kunnen kiezen voor de lange kanotocht die in Neerpelt begint (lengte: ca. 18 km | duur: 4 tot 4,5 uur). U kiest uit 1-persoonskano's (kajak) en 2 à 3-persoons Canadese kano's. Indien gewenst kunt u gebruik maken van een spat-waterdichte ton om eventuele bagage in op te bergen, ook zijn zwemvesten beschikbaar, verplicht voor diegenen die niet kunnen zwemmen!

Voordat u per kano vertrekt, krijgt u een korte instructie van een van onze instructeurs waarbij aspecten als omgang met natuur en milieu, veiligheid en techniek besproken worden. Daarna helpen wij u te water en kunt u uw peddel-techniek fine-tunen.

Prijzen:

1 persoons kano:

  • korte tocht €19,- (Borkel)
  • Lange tocht €22,- (Neerpelt)

Canadese kano:

  • korte tocht €38,- (Borkel)
  • Lange tocht €44,- (Neerpelt)


Prijzen boven de 10 boten op aanvraag.